FAQ: veel gestelde vragen

Wanneer en waar is het bouwdorp?
De laatste week van de zomervakantie. In 2019 is dat van vrijdag 9 augustus (opbouw) t/m vrijdag 16 augustus 2019 (afbreken). Voor de kinderen begint de pret op zondag 11 augustus bij het ophalen van de polsbandjes. Evenals de voorgaande jaren wordt Bouwdorp Hees gehouden in het planetenpark.

Voor wie is het bouwdorp Hees?
Je mag meedoen vanaf 4 jaar t/m het jaar dat je groep 8 heb afgerond. Kinderen van 4 en 5 jaar mogen alleen meedoen als ze onder begeleiding van een volwassene staan. Dit hoeft niet per se een eigen ouder te zijn. Ouders (of andere volwassenen) mogen ook op elkaars kinderen passen.

Wat kost bouwdorp Hees?
€ 17,50 per kind. Het is ook mogelijk om via stichting leergeld mee te doen met bouwdorp.

Hoe kan ik mijn kind inschrijven?
Inschrijven kan vanaf 1 mei 2019. De inschrijving blijft open totdat het maximum aantal inschrijvingen bereikt is. Het digitale inschrijfformulier is te vinden op deze site onder het kopje ‘inschrijven‘.

Blijven de kinderen tijdens het bouwdorp op het terrein?
Tijdens de bouwdorp uren blijven alle kinderen op het terrein. Eventuele activiteiten kunnen rond het terrein worden gehouden, er is dan steeds  toezicht van een volwassene.

Na de middagsluiting kunnen de kinderen opgehaald worden op het terrein. Mag je kind alleen naar huis geef dit dan aan op het inschrijfformulier.

Als het heel slecht weer is, kan het zijn dat we (uiteraard onder begeleiding) met de kinderen het terrein afgaan en uitwijken naar een locatie in de buurt.

Ik wil graag meehelpen tijdens het bouwdorp, kan dat?
Heel graag zelfs! Er zijn altijd mensen nodig en we zijn blij met alle hulp die we kunnen krijgen. Als je wilt meehelpen kun je dat aangeven op het digitale inschrijfformulier. Heb je je al ingeschreven neem dan contact met ons op via de mail (bouwdorphees@gmail.com). Kijk op het overzicht welke diensten nog beschikbaar zijn.

Moeten mijn kinderen lunch mee geven?
Ja, daar moet je zelf voor zorgen. Op donderdag is er friet tussen de middag! Drinken en tussendoortjes krijg je van het bouwdorp.

Waarom is het nodig om als ouder mee te helpen?
De organisatie van het bouwdorp en de begeleiding in de bouwweek gebeurt door vrijwilligers. Zo kunnen we de kosten laag houden. Om de veiligheid voor je kind te waarborgen willen we voldoende vrijwilligers hebben gedurende de hele week.

Waar kan ik meer informatie vinden over Vereniging Dorpsbelang Hees?
Bouwdorp Hees is ontstaan als jeugd activiteit van Vereniging Dorpsbelang Hees. Voor meer informatie kun je op de site van VDH kijken.

Contact

Wil je meer informatie over het bouwdorp, heb je tips/suggesties, of wil je een bijdrage leveren aan het bouwdorp in de vorm van sponsoring of hulp. Mail dan naar bouwdorphees@gmail.com of bel met 06 21 244 721. Wij zijn het hele jaar bereikbaar.

Je kunt ons ook volgen op Facebook.