FAQ: veel gestelde vragen

Wanneer en waar is het bouwdorp?
De laatste week van de zomervakantie. In 2020 is dat van vrijdag 14 augustus (opbouw) t/m vrijdag 21 augustus (afbreken). Voor de kinderen begint de pret op zondag 16 augustus bij het ophalen van de polsbandjes. Evenals de voorgaande jaren wordt Bouwdorp Hees gehouden in het planetenpark.

Voor wie is bouwdorp Hees?
Je mag meedoen vanaf 4 jaar t/m het jaar dat je groep 8 heb afgerond. Kinderen van 4 en 5 jaar mogen alleen meedoen als ze onder begeleiding van een volwassene staan. Dit hoeft niet per se een eigen ouder te zijn. Ouders (of andere volwassenen) mogen ook op elkaars kinderen passen.

Wat kost bouwdorp Hees?
€ 17,50 per kind. Het is ook mogelijk om via stichting leergeld mee te doen met bouwdorp.

Hoe kan ik mijn kind inschrijven?
Inschrijven kan vanaf mei 2020. De inschrijving blijft open totdat het maximum aantal inschrijvingen bereikt is. Het digitale inschrijfformulier is te vinden op deze site onder het kopje ‘inschrijven‘.

Blijven de kinderen tijdens het bouwdorp op het terrein?
Tijdens de bouwdorp uren blijven alle kinderen op het terrein. Eventuele activiteiten kunnen rond het terrein worden gehouden, er is dan steeds  toezicht van een volwassene. Na de middagsluiting kunnen de kinderen opgehaald worden op het terrein.

Als het heel slecht weer is, kan het zijn dat we (uiteraard onder begeleiding) met de kinderen het terrein afgaan en uitwijken naar een locatie in de buurt.

Hoe kan ik meehelpen tijdens het bouwdorp?
Op het inschrijfformulier kun je aangeven op welke dagdelen je beschikbaar bent. Heb je je al ingeschreven en zou je nog een extra dagdeel willen helpen neem dan contact met ons op via de mail (bouwdorphees@gmail.com) of bel 06-31767297. Kijk op het overzicht welke diensten nog beschikbaar zijn.

Moeten de kinderen lunch mee nemen?
Ja, daar moet je zelf voor zorgen. Op donderdag is er friet tussen de middag! Drinken en tussendoortjes krijg je van het bouwdorp.

Waarom is het nodig om als ouder mee te helpen?
De organisatie van het bouwdorp en de begeleiding in de bouwweek gebeurt door vrijwilligers. Zo kunnen we de kosten laag houden. Om de veiligheid voor je kind te waarborgen willen we voldoende vrijwilligers hebben gedurende de hele week.

Waar kan ik meer informatie vinden over Vereniging Dorpsbelang Hees?
Bouwdorp Hees is ontstaan als jeugd activiteit van Vereniging Dorpsbelang Hees. Voor meer informatie kun je op de site van VDH kijken.

Contact

Wil je meer informatie over het bouwdorp, heb je tips/suggesties, of wil je een bijdrage leveren aan het bouwdorp in de vorm van sponsoring of hulp. Mail dan naar bouwdorphees@gmail.com of bel met 06 21 244 721. Wij zijn het hele jaar bereikbaar.

Je kunt ons ook volgen op Facebook.