FAQ: veel gestelde vragen

Wanneer en waar is het bouwdorp?
De laatste week van de zomervakantie. In 2018 is dat van vrijdag 10 augustus (opbouw) t/m vrijdag 17 augustus 2018. Voor de kinderen begint de pret op zondag 12 augustus bij het ophalen van de weekkaart. Evenals de voorgaande jaren wordt Bouwdorp Hees gehouden in het planetenpark.

Voor wie is het bouwdorp Hees?
Je mag meedoen als je tussen de 4 jaar en 12 jaar bent (of als je nog in groep 8 zit). Kinderen tot en met 6 jaar mogen alleen meedoen als ze onder begeleiding van een volwassene staan. Dit hoeft niet per se een eigen ouder te zijn. Ouders mogen ook op elkaars kinderen passen.

Wat kost een weekkaart?
€ 17,50 per kind. Raak je je kaart kwijt? Dan kun je voor € 2,50 een nieuwe kaart kopen bij de organisatie.

Hoe kan ik mijn kind inschrijven?
Inschrijven kan in de maanden mei en juni. Houd de website in de gaten voor de exacte datum. Het digitale inschrijfformulier is t.z.t. te vinden op deze site onder het kopje ‘inschrijven‘.

Blijven de kinderen tijdens het bouwdorp op het terrein?
Het programma is op het terrein. Tenzij ouders op het inschrijfformulier hebben aangegeven dat hun kind zelf het terrein mag verlaten om naar huis te gaan, blijven de kinderen op het terrein tot ze worden opgehaald door hun ouders/verzorgers. Als het heel slecht weer is, kan het zijn dat we (uiteraard onder begeleiding) met de kinderen het terrein afgaan en uitwijken naar een locatie in de buurt.

Ik wil graag meehelpen tijdens het bouwdorp, kan dat?
Heel graag zelfs! Er zijn altijd mensen nodig en we zijn blij met alle hulp die we kunnen krijgen. Als je wilt meehelpen kun je dat aangeven op het digitale inschrijfformulier. Heb je je al ingeschreven neem dan contact met ons op via de mail (bouwdorphees@gmail.com). Kijk op het overzicht welke diensten nog beschikbaar zijn.

Moet ik zelf mijn lunch mee nemen?
Ja, voor je eigen lunch moet je zelf zorgen, tenzij het anders vermeld staat op het programma, houd daarom goed de website in de gaten. Drinken en tussendoortjes krijg je van het bouwdorp!

Hoe komt het dat ik als ouder moet helpen en voorheen niet?
Het aantal kinderen dat meedoet stijgt en het aantal ouders dat wil helpen daalt. De organisatie van het bouwdorp en de begeleiding in de bouwweek gebeurt door vrijwilligers. Zo kunnen we de kosten laag houden. Om de veiligheid voor uw kind te waarborgen willen we voldoende vrijwilligers hebben gedurende de hele week.

Waar kan ik meer informatie vinden over Vereniging Dorpsbelang Hees?
Voor meer informatie kun je op de site van VDH kijken.

Contact

Wil je meer informatie over het bouwdorp, heb je tips/suggesties, of wil je een bijdrage leveren aan het bouwdorp in de vorm van sponsoring of hulp. Mail dan naar bouwdorphees@gmail.com of bel met 06 21 244 721. Wij zijn het hele jaar bereikbaar.

Je kunt ons ook volgen op Facebook.